Népszerű bártrendek és koktéldivatok

A magyar bárok világa igen sokat fejlődött az elmúlt pár évben, egyedül a vírus vetette vissza egy kicsit a fejlődést, ez azonban közel sem azt jelenti, hogy azóta ne történtek volna meg az újranyitások.
Népszerű bártrendek és koktéldivatok

A hazai szeszforgalmazó cégek tisztában vannak az égető problémákkal, a változások hatásaival, így ennek megfelelően alakultak ki a jelenleg népszerű bártrendek.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mik ezek, valamint kitérünk arra, hogy milyen koktélokat érdemes kóstolni mostanában.

Népszerű bártrendek

A legtöbb bár újra kinyitott, bár hozzá kell tenni, hogy ebben a szektorban is kevesen tértek vissza dolgozni, aminek eredménye a munkaerőhiány. Ez azonban kicsit sem tartja vissza a vállalkozó szelleműeket, hogy új helyet nyissanak, új helyre költözzenek, újdonságokkal rukkoljanak elő. Aki korábban szívesen fogyasztott koktélokat, az egy olyan társadalmi réteg, aki ma is megengedheti magának a különleges italokat. A bárfelszerelés webáruház kínálata lehetőséget ad arra, hogy bárki, akár otthon is kipróbálja az új különlegességeket.

A járvány után a trendek alig változtak, így az új itallapokra is sokat kellett várni, hiszen a bárok nem siették el a dolgot. A prémium italok azonban sosem voltak ennyire jó helyzetben, ennek hatására az ezeket forgalmazó cégek rekord bevételekkel zárták az utóbbi éveket.

Mely italok hódítanak manapság?

Sokan ismerik a régóta kedvelt Old Fashioned koktélt, amit a mixerek főként bourbon whiskyből készítenek. Akad azonban egy ismert bártender, David Wondrich, aki szerint a Rye whisky a legjobb megoldás ebben az esetben. Tegyünk a pohárba egy szem kockacukrot, amire mehet pár csepp Angostura bitter és egy csepp szóda. Végül jöhet a jég és a whisky egyharmada, folyamatos kevergetés mellett adagolva kerül hozzá még jég és a többi alkohol.

A másik különlegesség a whisky sour, amely egyszerűségének köszönhetően vált igazán kedveltté. Az alapanyagok szinte bárki számára elérhetőek és beszerezhetőek, az elkészült keverék pedig nemcsak finom, hanem igen harmonikus is. A recept könnyű, hiszen a bourbon whisky mellé frissen facsart citromlére, cukorszirupra, ízlés szerint tojásfehérjére van szükség, ami bár nem ad hozzá plusz ízt, a textúrája sokkal selymesebbé válik.

A harmadik pedig a mojito, ami megunhatatlan, örök klasszikus. Szinte minden partin helye van. A ranglistákon mindig előkelő helyen szerepel és bár vannak különleges változatai, az alap koktél mindent visz. Nem kell hozzá más, mint tört jég, rum, friss menta, lime és szóda. Ezt a koktélt egyszerűen össze kell keverni és már tölthetjük is a pohárba.

Összegezve

A legnépszerűbb bártrendek az utóbbi években nem sokat változtak, azonban a jelenleg kedvelt italok listája folyamatosan átalakul. A három említett koktél jelenleg minden bárban, minden nap elkészül.

Kapcsolódó cikkek

Mit tehetünk a leselejtezett vendéglátóipari gépekkel?

Mit tehetünk a leselejtezett vendéglátóipari gépekkel?

A vendéglátó- és élelmiszeripari gépek folyamatosan korszerűbbé válnak.

Top antioxidáns táplálékok

Top antioxidáns táplálékok

Léteznek olyan antioxidáns táplálékok, amelyek pozitívan hatnak az egészségre. Elsősorban a zöldségek és a gyümölcsök bővelkednek antioxidánsokban, de azért sok más táplálékban megtalálhatók. Mutatjuk is, hogy melyek ezek!

Az alma egészséges, hiszen sok pektint tartalmaz - Az alma tényleg távol tarthatja az orvost

Az alma egészséges, hiszen sok pektint tartalmaz

Az alma az egyik legegészségesebb gyümölcs. Többek között azért, mert sok pektint tartalmaz, de más tápanyagban is rendkívül gazdag. Mutatjuk is, hogy miért is olyan hasznos az alma pektintartalma.