Óriási megkönnyebbülést jelent számunkra, hogy nem vagyunk csodabogarak, sem képzelt betegek. Új fejezet kezdődött az életemben. Egysze­rűen szédülök a lehetőségtől, hogy majdnem teljesen szabadon mozoghatok, nem kell magyarázkodnom. A ma biztonságáért meg kellett küzdeni.”

(Szemelvények a betegek naplóiból)

HÍREK

2011. május 20-22. // 7th. C1-INH Deficiency Workshop.
A konferenciával kapcsolatos további információk a kezdőlapról előhívhatók, illetve az alábbi honlapon találhatók : http://www.haenet2011.hu

2010. október 29. // Budapest
A 15. HANO Klubnap megrendezése. A kötetlen hangulatú gyűlésen a betegszervezet vezetőinek és a HANO Központ vezetőjének, dr. Farkas Henriette docens asszonynak a beszámolói után a betegeket érintő kérdésekről, pl. az új gyógyszerek hazai bevezetéséről, és a HANO Betegszervezet szervezési ügyeiről volt szó.

2009. május 22- 24. // 6th C1-INH Deficiency Workshop
A C1-inhibitor hiányos betegségekkel foglalkozó 5. Nemzetközi Konferencia sikeresen lezajlott, a konferencia absztrakt könyve és az összefoglaló előadás anyaga letölthető.

2007. május 31- június 3. // 5th C1-INH Deficiency Workshop
A C1-inhibitor hiányos betegségekkel foglalkozó 5. Nemzetközi Konferencia tájékoztatója a kezdőlapon elérhető.

2006. november 16-18. // Marosvásárhely
Dumitru Moldovan által szervezett graduális és posztgraduális továbbképző tanfolyamon a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen Farkas Henriette "Pathomechanism, clinical picture and diagnosis of angioedema" Varga Lilian Complement system, Temesszentandrási György a Vasculitis címmel tartott előadást.

2006. november 3. // Budapest
A 11. HANO Klub nagyon jó hangulatban zajlott. Farkas Henriette összefoglalta az elmúlt év eseményeit, a folymatban lévő klinikai vizsgálatok eredményeit. Varga Judit főnővér a betegek életmódjával kapcsolatos kérdőíveket értékelte. Visy Beáta a Helicobacter pylori fertőzés szerepéről és a nemzetközi vizsgálat eredményeiről beszélt. Kitzinger Arianna a Betegszervezet helyzetét vázolta.

2006. október 20-27. // Peking
A HAENETWORK Program keretében sor került Kína történetében az I. HANO Miniszimpózium megrendezésére, melynek főszervezője Zhi Yuxiang allergológus volt. A központból Farkas Henriette History and clinical picture of HAE, Varga Lilian HAE net work Project, Füst György Helicobacter pylori infection as a triggering factor of attacks in patients with HAE, Széplaki Gábor Laboratory diagnosis of HAE címmel tartott előadást.

2006. október 16-18. // Gargnano
Füst György beszámolt a Helicobater pylori multicentrikus nemzetközi vizsgálat eredményeiről és a C4 gén polimorfizmusának szerepéről a betegség súlyosságát illetően.

2006. október 5-7. // Budapest
4TH COURSE OF HAENETWORK PROJECT
Négy ország - Bulgária, Macedónia, Románia és Ukrajna - összesen kilenc szakemberének részvételével továbbképző tanfolyamot szerveztünk a HAENETWORK program keretében, immár negyedik alkalommal. A tanácskozás fő témája ezúttal egy többoldalú továbbképzési és kutatási együttműködés létrehozása volt a partnerek között. A rendezvényen megfigyelőként több olyan gyógyszercég képviselője is részt vett, akik a HANO betegség gyógyszereinek kifejlesztésében tevékenyknek.

2006. június 9-14. // Bécs
A European Academy of Allergy and Clinical Immunology társaság XXV. kongresszusán beszámoltunk kutatási eredményeinkről és a "National Village" keretében a konferencia időtartama alatt Magyarországról és a Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társaságról rendeztünk kiállítást.
Farkas Henriette "HAENETWORK projekt" poszterét a tudományos ülés díjjal jutalmazta, Széplaki Gábor "The role of different activation pathways of complement in hereditary angioedema" címmel tartott tudományos előadást.

2006. május 25-27. // Gyula
Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társaság Nagygyűlésén ismét külön szekció keretében számoltunk be kutatásainkról.
A HANO Szekcióban
Farkas Henriette "Új terápiás lehetőségek herediter angioneuroticus oedemában és azon túl"
Felvinci Réka "Herediter angioneurotikus oedemában szenvedő ikerpár vizsgálata",
NémethÉva "Szerzett angioneuroticus oedema ismétlődő fulladásközeli állapot hátterében" Széplaki Gábor "Multiplex etiológiájú szerzett C1-inhibitor hiányos beteg esetének ismertetése: átfedés a szerzett C1-inhibitor hiány I-es és II-es típusa között" Visy Beáta "Helicobacter pylori fertőzés hatásai a herediter angioneurotikus ödémában szenvedő betegek ödémás rohamaira" tartott előadást .

2006. március 24-26. // Kolozsvár
A Romániai Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társaság Kongresszusán a HAE Miniszimpóziumon Farkas Henriette a "Pathomechanism, clinical pictures and diagnosis of hereditary angioedema", Varga Lilian a HAENETWPORK programról tartott előadást.

2006. 01. 27. // III. HAENET kurzus
A Klinikai és Laboratóriumi továbbképzés következõ (harmadik) budapesti tanfolyamára 2006. március 8-10. között került sor. A tanfolyamon román és szerb szakemberek vesznek majd részt.

2005. 10. 29. // HAENET kurzus
A Klinikai és Laboratóriumi továbbképzés budapesti tanfolyama 2005. október 26-29. között került sor. A tanfolyamon bolgár és macedón és szakemberek vettek részt.

2005. 10. 25.// Látogatás Újvidéken
Farkas Henriette és Varga Lilian, a Magyar HANO Központ szakemberei 2005. október 21-23-ig látogatást tettek az Újvidéki Orvostudományi Egyetemen. A Szerb Nemzeti Fül-orr-gégész Konferencián a HANO betegségrõl és a HAENET programról a tartottak elõadást. A szerb kollégákkal közösen írt HANO monográfia bemutatására a konferencián került sor. Az Újvidéki Tartományi Parlament alelnök asszonya Branislava Belic sajtótájékoztató keretében fogadta a magyar és a megalakuló szerb központ munkatársait és biztosította õket a maximális támogatásáról.

2005. 09. 21. // Látogatás Bukarestben
A Magyar HANO Központ szakemberei 2005. szeptember 21-én Bukarestbe utaztak. Farkas Henriette és Varga Lilian valamint Marco Cicardi Milánóból elõadást tartottak a Román Allergológusok és Immunológusok Nemzeti Konferenciáján a HANO betegségrõl és a HAENET programról. Dumitru Moldovan és kollégáinak segítségével megbeszéléseket folytatnak egy romániai HANO központ kialakítására.

2005. 05. 12. // 5th C1-INH Deficiency Workshop
A C1-inhibitor hiányos betegségekkel foglalkozó következõ (ötödik) konferencia 2007-ben Magyarországon lesz. A pontos idõpont és helyszín még nincs megjelölve.

Professionelle Uhren Replika speichert Automatische Replica Uhren IWC Portofino Automatic IW356501 Uhren-Serie - Grundlegende Informationen ..Heutzutage sind auch Replica Uhren eine sehr gute Lsung. Diese sind erheblich preiswerter als die Originale und sind auch von der Qualitt ...

 • uhren replica kaufen
 • trikotsatz fussball
 • fussballtrikots gnstig
 • replica uhren deutschland
 • Replica Uhren Schweiz
 • uhren Fakes
 • uhren fakes
 • replica uhren deutschland
 • louis vuitton gnstig
 • replica uhren schweiz
 • replica uhren deutschland
 • 2016 neue Rolex Replik-Uhren UK Mode reflektieren, Replik Rolex Submariner Uhren hier. Gnstige geflschte Omega Uhren Online-Shop verkaufen.